Foto: EPA EFE/ STR

ZAGREB, 06. septembar 2018. (FoNet) –

Osim komentatora HRT Ćosića, za učešće u preprodaji karata osumnjičen je i međunarodni koordinator hrvatske nacionalne televizije Saša Dedić, a prema navodima Jutarnjeg lista, cena ulaznice za finalnu utakmicu između Francuske i Hrvatske na crnom tržištu dostigla je skoro 20.000 eura.

Navodno je pokušana prodaja četiri ulaznice koje je dobio HRT, što je u poslednji trenutak blokirala Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

Upravo je FIFA od Evropske unije emitera (EBU) zatražila da se izjasne zbog čega se ulaznice koje su dodeljene EBU prodaju na crnom tržištu.

U daljem lancu potrage za krivcima iz EBU su potom zatražili da se izjasni HRT, jer se po serijskim brojevima ustanovilo da su to bile ulaznice dodeljene upravo Hrvatskoj radio-televiziji.

U HRT su, prema navodima Jutarnjeg lista, odmah pokrenuli istragu „i svoja dva zaposlenika pozvali na razgovor“, ali oni su, navodno, rekli kako su ulaznice poklonili svojim prijateljima i ne znaju šta je s njima kasnije bilo.

U daljoj istrazi navodno se pokazalo da su oni, mimo znanja HRT, zatražili i dobili čak 40 ulaznica nekoliko meseci pre početka Svetskog prvenstva.

„Sigurno je da karte nisu dobili ni zaposleni u HRT, niti naši poslovni partneri“, rekao je Jutarnjem listu neimenovani izvor iz HRT, koji ističe kako je „ovaj skandal ogromna mrlja na ugledu Hrvatske i HRT“.

Niko u HRT zasad zvanično ne želi da komentiraše skandal, ali su Jutarnjem listu potvrdili da je „interni postupak u toku“ i da je o slučaju obavešteno i državno tužilaštvo (DORH).

I Drago Ćosić odbio je da komentariše optužbe.

„Žao mi je, ali baš ništa na ovu temu ne mogu niti kazati, niti komenarisati“, rekao je Ćosić Jutarnjem listu.