Kabinet Đukanovića: Sramota kako se Rusija ophodi prema Crnoj Gori i predsedniku 1Foto: BETAPHOTO/European Council/Gaetan/MO

Kabinet predsednika Crne Gore Mila Đukanovića saopštio je večeras da je „sramota“ kako se Rusija ophodi prema Crnoj Gori i njenom predsedniku.

Oni su reagovali na navode portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove, koja je odbacila optužbe da se Moskva meša u unutrašnja pitanja Crne Gore.

U saopštenju iz Djukanovićevog kabineta se navodi da predstavnici i svetovne i duhovne vlasti Rusije, nastavljaju sve otvorenije da se mešaju u unutrašnja pitanja Crne Gore, uz grubo klevetanje šefa prijateljske države, izmišljajući da većina gradjana Crne Gore podržava SPC.

„Ne mogu da sakriju ustvari koliko ih boli, kako kažu, takozvana evroatlantska orijentacija Crne Gore. Ali im ne smeta što su srpski patrijarh i srpski mitropolit dostavljeni na Cetinje helikopterom NATO snaga, prikriveni pancir ćebetom“, navedeno je u saopštenju.

Tu akciju, ističu u saopštenju, podržava i Rusija.

„Kad već toliko pričaju o sramoti – zaista sramota za jednu tako veliku, značajnu zemlju, kako se ophodi prema Crnoj Gori i njenom predsedniku“, navedeno je u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

15 reagovanja na “Kabinet Đukanovića: Sramota kako se Rusija ophodi prema Crnoj Gori i predsedniku”

  1. Pa predsednice, Rusi ne zaboravljaju da ste I’m uveli sankcije, Ako Vi zaboravljate I nazivate se prijateljskom zemljom

  2. Šta su vam krivi rusi, nisu vas oni terali da prelazite u crnogorce već anglosaxonci I naravno Nataša I Sonja.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.