Kamerman: Boldvin bio oprezan sa oružjem na snimanju filma 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Kamerman koji je učestvovao na snimanju filma „Rđa“, tokom kojeg je Alek Boldvin smrtno ranio direktorku fotografije i povredio reditelja, rekao je da je glumac inače bio oprezan sa oružjem i da mu je rečeno da je pištolj rekvizit „bezbedan“, prenosi danas Glas Amerike (Voice od America – VoA).

Rid Rasel je policiji rekao da je Boldvin uvežbavao scenu u kojoj je trebalo da izvuče pištolj i da ga uperi u kameru.

Trenutak kada je fatalno pogođena direktorka fotografije Halina Hačins nije snimljen. Reditelj Džoel Suza, koji je stajao iza Hačinsove, je ranjen.

Rasel je ponovio da je Boldvinu pištolj rekvizit dao pomoćnik reditelja Dejv Hols, koji mu je rekao da je bezbedan za upotrebu, kao i da je glumac inače oprezan sa oružjem.

Prema Raselovom iskazu, na snimanju je tog dana bilo problema.

Nekolicina kamermana je napustila set tvrdeći da nisu plaćeni. Rasel kaže da nije siguran da je neko proverio oružje pre nego što ga je dao Boldvinu.

Reditelj Suza je rekao da je u momentu kada je Boldvin ispalio metak bio fokusiran na to kako će scena biti snimljena, te da se seća da je čuo da je pištolj rekvizit „bezbedan“.

Mnogi su prstom uperili u pomoćnika reditelja Dejva Holsa, koji je Boldvinu dao pištolj. Hols nije komentarisao ove tvrdnje.

Boldvin je fatalno ranjavanje Haline Hačins opisao kao „tragični incident“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.