Kina: Širenje zaraze u tri pokrajine 1Foto: EPA-EFE/ LI KE

Kina je već četvrti dana zaredom beleži rast broja novozaraženih korona virusom, a zdravstvene vlasti saopštile su danas da je u ponedeljak 27. jula registrovano 68 novih slučajeva zaraze, uključujući i prvi put u nekoliko sedmica dva nova slučaja u Pekingu, javlja Rojters.

Kina se suočila s najagresivnijim povratkom infekcije kovid-19 nakon više meseci od obuzdavanja prvog talasa epidemije kada se zaraza ponovo pojavila u udaljenoj zapadnoj pokrajini Sinjang, uz odvojeno žarište na severoistoku.

Od novih slučajeva, 57 ih je zabeleženo u Sinjiangu, navedeno je u saopštenju Nacionalne komisije za zdravlje, a u ponedjeljak je i severoistočna pokrajina Jilin evidentirala dva nova slučaja, što je prvi put od maja, dok je u severoistočnoj pokrajini Liaoning registrovano šest novozaraženih.

U želji da zaustave novu epidemiju, kineske vlasti su testirale milione ljudi na kovid-19, ali je virus ponovo počeo da se širi, navodi Rojters, ukazujući da su dva nova slučaja zabeležena i u Pekingu, prvi put nakon tri sedmice.

U Kini je do sada potvrđeno ukupno 83.959 slučajeva zaraze i 4.634 srtna slučaja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.