Krivokapić: Veliki broj turista pokazuje da zaoštravanje odnosa nema uticaj na svakodnevni život 1Foto: EPA-EFE/ BORIS PEJOVIĆ

Veliki broj turista iz Srbije pokazuje da zaoštravanje političkih odnosa neće uticati na svakodnevni život građana dve države, rekao je predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Zdravko Krivokapić je, odgovarajući na pitanja poslanika u crnogorskom parlamentu o odnosu sa Srbijom, rekao da nije zabeleženo u istoriji Crne Gore da u tako kratkom periodu „neko toliko otrovnih strijela upućuje premijeru, predsjedniku Skupštine i da se na taj način pokušavaju proglasiti izdajnicima“.

Istakao je da Crna Gora nema otvorenih pitanja sa državama regiona i da politika nikad nije uticala na međuljudske odnose građana, prenosi RTS pozivajući se na CDM.

„Veliki broj turista iz Srbije koji trenutno borave u Crnoj Gori je pokazatelj da trenutno zaoštravanje političkih odnosa između dvije države neće uticati na svakodnevni život građana dvije države. Prirodno je da imamo nesuglasice, ali mislim da je vrijeme da se stavi akcenat na ono što nas spaja, a ne na ono što nas često razdvaja“, poručio je Krivokapić.

Premijer je napomenuo da Srbi koji su u Crnoj Gori imaju maticu, a to je Crna Gora, a ne Beograd.

Smatra da su podele nasleđene i da ih ne bi bilo da je Crna Gora bila građanska država.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Krivokapić: Veliki broj turista pokazuje da zaoštravanje odnosa nema uticaj na svakodnevni život”

  1. Molim nekoga da mu kaže da je toliko Srba u CG, zbog toga što za ulazak u zemlju nije ništa potrebno, kao npr u Grčku

  2. Šta će, nije ni njemu lako, trenutna njegova situacija je kao kada mladoženja ode da živi u kuću kod supruge.
    I on je svakodnevno kod gospodara u ambasadama velikih sila.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.