Foto: FoNet/AP

„Razgovaralo se o situaciji u Siriji, uključujući i stanje u Alepu, gde vladine snage uz podršku ruske vojske izvode humanitarnu operaciju, kao i o perspektivi koordinacije akcija Rusije i SAD u Siriji u borbi protiv terorista i razvoju ranije postignutih sporazuma, uključujući razdvajanje odreda sirijske opozicije koja je orijentisana na Vašington od terorističkih organizacija na koje se ne odnosi primirje, a koje se kriju“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije koje prenosi Sputnjik.

Kako navode u ruskom ministarstvu, izvršena je razmena mišljenja o ukrajinskom problemu. Lavrov je pozvao SAD da koriste svoj uticaj na Kijev kako bi ga upozorile na provokacije i podstakle na dijalog sa Donbasom i ispunjavanje svih sporazuma iz „kompleksa mera“ iz Minska i u okviru delatnosti „Normandijske četvorke“, saopštili su u spoljnopolitičkom resoru Rusije.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko juče je, na proslavi 25 godišnjice nezavisnosti Ukrajine, izjavio da Rusija njegovu zemlju „nije uspela da baci na kolena“, prenose agencije.