I zdravstveno stanje bračnog para Pavlović iz Kraljeva je takođe teško. Ljiljana Atanasković Pavlović, koja je zajedno sa suprugom Acom Pavlovićem ranjena dok je prodavala navijačke šalove ispred stadiona „Francuska“, juče je pronađena u jednoj pariskoj bolnici, iako je porodica za njom tragala dva dana.

Potresna fotografija unutrašnjosti koncertne dvorane „Bataklan“ nakon krvavog pira u kojem je život izgubilo najmanje 89 osoba, pojavila se juče u medijima i šokirala svet. Fotografija je nastala neposredno posle napada, a na njoj se jasno vide tela žrtava i pod obliven krvlju. Policijska potraga za jednim napadačem i dalje traje. On nije bio među sedam terorista koji su poginuli tokom napada, niti spada među osumnjičene uhapšene u Belgiji. Grčki mediji pišu da je jedan od bombaša samoubica ranije bio izvučen iz čamca punog migranata, a koji je potonuo kod ostrva Leros. U njegovom džepu navodno je pronađena karta za trajekt, koja dokazuje da je putovao sa izbeglicama. Prema navodima grčkih medija, terorista je spasen 3. oktobra, a kasnije je nastavio putovanje prema Atini i Srbiji.

Pritisak na Angelu Merkel posle teroristič kih napada u Parizu sigurno neće biti manji, kažu analitičari u Nemačkoj i postavljaju pitanje da li se Berlin priprema za zaokret u izbegličkoj politici.

„Pariz je promenio sve… Merkelova treba da prizna da je neograničeno otvaranje granica bila greška“, izjavio je za „Velt am Zontag“ bavarski ministar finansija Markus Zeder, mladi i uticajni član bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU), „sestrinske partije“, svenemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU), na čijem čelu već duže od deceniju stoji Merkelova. Luksemburg, kao predsedavajući EU, sazvao je krizni sastanak ministara unutrašnjih poslova i pravde za 20. novembar u Briselu, na zahtev Francuske, na kome će biti reči o evropskom odgovoru na napade u Parizu, navodi se u saopštenju vlade Luksemburga. Zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Ben Rods najavio je da će Amerika i Francuska „intenzivirati napade na Islamsku državu“.