Ministar pravde Crne Gore uoči glasanja o rasrešenju ponovio da neće podneti ostavku 1Vlada Crne Gore Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić izjavio je uoči najavljenog glasanja u parlamentu o njegovoj smeni na predlog premijera Zdravka Krivokapića da neće podneti ostavku i da će odluku sačekati mirno i radno.

„Nije  bitno koliko ću biti na toj funkciji već šta ću uraditi za to vreme“, rekao je Leposavić.

Krivokapić je, nakon oštre reakcije međunarodne zajednice, zatražio razrešenje Leposavića koji je u parlamentu relativizovao genocid u Srebrenici.

Parlament bi na sednici koja je u toku trebalo da se izjasni o njegovoj smeni. Veći deo parlamentarne većine je najavio da neće glasati za smenu Leposavića, tako da je moguće da bude razrešen glasovima URA Dritana Abazovića i opozicije u parlamentu.

Leposavić je večeras u intervju za Prva TV rekao da ne negira odluku Haškog tribunala, ali da se stvorila medijska hajka koja ga je označila kao negatora genocida u Srebrenici.

„Ne znam je li neko razume kolika je potrebna snaga i građanska odlučnost da vi priznate jednu osuđujuću presudu za zločin koji su učinili neki Srbi, a da ste svesni taj isti sud nije dobro radio svoj posao u slučajevima tamo gđe su Srbi žrtve. Priznate presudu da ne biste umanjivali značaj patnje i veličinu zločina. U tom smislu je jedno priznati presudu a drugo kritikovati rad suda. Ne vidim da je Haški tribunal neki totem“, poručio je Leposavić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.