Mostar obeležio 25 godina od rušenja Starog mosta 1Foto: Pixabay/Pauline_17

Admiru Deliću ove godine je pripala čast da skoči, a Saša Oručević iz Kluba skakača u vodu „Mostari“ je naglasio da se najcrnjiji dan u istoriji Mostara obeležava, kako tradicija nalaže, bez politike i govora, preneo je Klix.ba.

„Uradimo najmanje, ali i najviše što je u našoj mogućnosti. Bacimo cveće, izvedemo skok bez aplauza i probamo da još jednom skrenemo pažnju celog sveta da se takva glupost i zločin više nigde ne ponove. Vreme prolazi i verujem da će ono uliti u glave nekih drugih ljudi da se to nije smelo desiti“, izjavio je Oručević.

Danas je na Starom mostu, među brojnim građanima, naročito mladim Mostarcima, bio i najveća legenda skokova u Mostaru, Emir Balić. „Svi su bili ogorčeni, a skokovi s trambuline dok nije obnovljen most, bili su mi najdraži i najtužniji“, rekao je Balić.

Stari most u Mostaru srušen je granatiranjem jedinica HVO novembra 1993. godine. Izgrađen je između 1557. i 1566. kao majstorsko delo Mimara Hajrudina. Nakon obnove 2004. godine uvršten je na spisak svetske kulturne baštine UNESCO.