Novi jači potres kod Petrinje magnitude 4,1 po Rihteru 1Foto:BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/MO

Centralnu Hrvatsku oko 11 časova ponovo je pogodio jači zemljotres magitude 4,1 po Rihteru s epicentrom kod Petrinje, a zasad nema informacija o eventualnoj materijalnoj šteti.

Podrhtavanje se osetilo i u Zagrebu. Kako prenosi HRT, zemljotres se osetio u Saboru. Usled današnjeg zemljotresa urušio se i deo zgrade u centru Petrinje, potvrdili su za portal HRT-a iz petrinjske policije. Reč je o zgradi koja je stradala u prethodnim jakim zemljotresima. Informacija o povređenima nema.

Seizmološka služba Hrvatske saopštila je da je u 10.58 zabeležila prilično jak potres kod Glinske Poljane, nedaleko od Petrinje.

Zemljotres se osetio na širem području, a građani javljaju da se osetio i u BiH i Sloveniji.

Prethodno je Evropski mediteranski seizmološki centar objavio da zemljotres bio jačine 4,3 po Rihteru.

Područje centralne Hrvatske neprestano podrhtava od serije zemljotresa koji su krajem decembra pogodili to područje.

Najjači zemljitres dogodio se 29. decembra, snage 6,2 stepena po Rihteru s epicentrom kod Petrinje, kada je poginulo sedam osoba i pričinjena velika materijalna šteta na području Petrinje, Siska, Gline i okolnih sela.

Šteta je pričinjena i u Zagrebu i okolini, uglavnom na krovovima na kojima su oštećeni dimnjaci i crepovi, posebno na zgradama koje su već bile oštećene u zemljotresu koji je u martu prošle godine pogodio glavni grad Hrvatske i čija je jačina bila 5,5 po Rihteru.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.