Novinarka se suočava sa pretnjama smrću nakon što je osudila Džakino ponašanje na utakmici protiv Srbije 1Foto: EPA-EFE/Georgi Licovski

Novinarka Zana Avdiu je, nakon što je izjavila da je gest švajcarskog fudbalera Granita Džake tokom utakmice sa Srbijom „sraman i razbojnički čin“, dobila stotine pretnji, od kojih su neke bile izuzetno ozbiljne i pozivale na ubistvo ovog žena.

Prema rečima njenog advokata Arijanita Kočija, Zana je poslednjih nekoliko dana primala brojne poruke i na svom Fejsbuk i Instagram nalogu, piše Kosovo onlajn.

Jedan od korisnika pisao je Zani da je imao vremena da dođe do nje i da je ubije aludirajući na ubistvo koje se dogodilo samo nekoliko dana pre toga u Univerzitetskom kliničkom centru u Prištini kada je u dvorištu ubijena trudnica. ove institucije.

„Tvoj život neće dugo trajati“, stoji u drugom komentaru, a skoro svi sadrže psovke upućene novinarki.

Advokat Arijanit Koči kaže da su takve pretnje nedopustive, ističući da svet može da se ne slaže sa Zanom, ali ne sme da joj otvoreno preti.

„Možda se ne možemo složiti sa njom, ali takve pretnje su neprihvatljive u civilizovanom društvu. S druge strane, javno prokazivanje izaziva još veće pretnje“, kaže Koci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.