Pelosi najavila za večeras nastavak sednice 1Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi saopštila je da će večeras biti nastavljena sednica na kojoj treba da bude ozvaničena pobeda Džoa Bajdena na predsedničkim izborima.

„Posle konsultacija u Kongresu i razgovora sa predstavnicima Pentagona, Minstarstva pravde i potpredsednikom države odlučili smo da sednicu nastavimo večeras, čim dobijemo obaveštenje da je sve ponovo bezbedno“, poručila je Pelosi, preneo je CNN.

Pelosi je istakla da je napad na Kapitol bio „sramotni nasrtaj na demokratiju“ i poručila da nju i njene kolege to neće sprečiti da ispune svoju dužnost i da potvrde pobedu Bajdena.

„Možda će ovo biti duga noć, ali svoj zadatak ćemo izvršiti. Za razliku od onih koji su napali našu demokratiju, mi ćemo biti deo istorije na pozitivan način“, kazala je Pelosi.

Demonstranti koji su upali u Kongres demolirali su kabinet predsednice Predstavničkog doma, a na fotografijama se vidi da iz njega iznose govornički pult.

U međuvremenu je iz policije saopšteno da je uhapšeno 13 osoba koje su upale u zgradu Kongresa i da je zaplenjeno pet pištolja.

Komandit policije u Vašingtonu Robert Konte rekao je da niko od uhapšenih nije iz Distrikta Kolumbija.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.