Pucnjava u blizini Pentagona, ubijen napadač, policajac preminuo 1Foto: Beta (AP Photo/Andrew Harnik)

Blokada Pentagona je ukinuta nakon što je policija ubila napadača koji je danas pucao u blizini zgrade u kojoj se nalazi sedište američke vojske, saopštila je Agencija za zaštitu Pentagona, koja je zadužena za bezbednost kompleksa Ministarstva odbrane, preneo je Politiko.

Jedan policajac preminuo je od posledica ranjavanja u incidentu koji se dogodio ispred zgrade Pentagona, potvrdila su dva izvora za CNN, a prenla zelevizija N1.

Pucnjava se dogodila na platformi za čekanje prevoza ispred kompleksa, a Pentagon je jedno vreme bio „zaključan“ i osoblju nije bilo dozvoljeno da izađe.

Pucnjava se dogodila na autobuskoj stanici Metro koja je deo tranzitnog centra Pentagona, objavila je Agencija za zaštitu Pentagona na društvenoj mreži Tviter.

Objekat je udaljen nekoliko koraka od zgrade Pentagona, koja se nalazi u Arlingtonu u američkoj državi Virdžinija, nadomak reke Potomak.

Vatrogasna služba područja Arlington prijavila je da ima više pacijenata, ali trenutno je nejasno da li su ustreljeni i kakve su povrede zadobili.

U saopštenju Pentagona navodi se da je objekat zatvoren zbog aktivnosti policijskih snaga.

Američko Ministarstvo odbrane, Pentagon, danas se nalazi u stanju pripavnosti zbog pucnjave u blizini, saopštila je služba bezbednosti tog zdanja, javila je ranije danas agencija Frans pres.

Obezbeđenje je zvuničnicima pozvalo zaposlene u zgradi da ne izlaze pošto se čula pucnjava kod obližnje stanice javnog prevoza.

„Pentagon je trenutno u stanju visoke pripravnosti zbog incidenta na stanici prevoza“, saopštila je služba obezbeđenja zgrade Ministarstva na periferiji Vašingtona.

Lokalni mediji u SAD preneli su danas snimke na kojima se vide policijska i vozila hitne pomoći u blizini Pentagona.

Agencija AP prenela je sa svoje strane da se pucnjava dogodila na stajalištu metroa blizu zgrade ministarstva.

Pozivajući se na lokalnu vatrogasnu službu, AP je dodao da na licu mesta ima „nekoliko pacijenata“ ali se za sada ne zna da li su to povređeni ljudi.

Policija je javnom prevozu naložila da zaobilazi stajalište kod Pentagona.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.