Peskov: Rusija je spremna da diplomatskim putem reši ukrajinski problem 1Foto: EPA-EFE/SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Rusija je bila i ostala spremna da diplomatskim putem reši ukrajinski problem, ali Moskva će to činiti pod svojim uslovima i oni će biti ispunjeni na ovaj ili onaj način, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Zaista, Rusija je bila i ostala spremna da diplomatskim putem reši ukrajinski problem – pod sopstvenim uslovima. Ovde je jednostavno umesno još jednom podsetiti da su ti uslovi dogovoreni u Istanbulu. I na njih su se složile obe strane – pregovarači Rusije i Ukrajine“, istakao je Peskov.

Kako prenosi Sputnjik, portparol Kremlja je podsetio da je kasnije Kijev odustao od ovog sporazuma i skrenuo sa pregovaračkog koloseka.

„Rusija je spremna (za pregovore). Naši uslovi su dobro poznati ukrajinskoj strani. Na ovaj ili onaj način, oni će biti obezbeđeni“, zaključio je Peskov.

U Istanbulu je 29. marta održana još jedna runda pregovora, tokom koje je ruska strana dobila pisane predloge ukrajinske strane, uključujući odbijanje članstva u vojnim savezima, i ideje da se Krim vrati vojnim putem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.