Petogodišnjeg dečaka u Australiji piton ujeo, stegao i odvukao na dno bazena 1Foto: Pixabay/ Soundfrau

Petogodišnji australijski dečak preživeo je nakon što ga je piton tri puta veći od njega ujeo, stegnuo i odvukao u bazen.

Bo Blejk je uživao u plivanju i igri oko bazena kod kuće, kada ga je tri metra dug piton napao, rekao je za lokalnu radio stanicu njegov otac Ben, prenosi BBC.

Reptila i dečaka, i dalje isprepletane, iz bazena je izvukao Boov deda, a otac ih je razdvojio.

Uprkos celoj traumi, Bo je dobrog raspoloženja i pretrpeo je samo manje povrede.

„Kad smo očistili krv i rekli mu da neće da umre jer se ne radi o otrovnoj zmiji… bilo mu je, zapravo, veoma dobro“, ispričao je Boov otac za melburnsku radio stanicu 3AW.

Dodajući da je njegov sin „pravi vojnik“, kazao je da će porodica, koja živi u obalskom gradiću Bajron Bej u Novom Južnom Velsu, pratiti rane od ujeda da se ne bi inficirale.

On je ispričao da je Bo šetao ivicom bazena, kao i da je piton prosto bio u blizini i čekao da naiđe žrtva.

„Video sam veliku crnu senku kako se pomalja iz žbunja i pre nego što su dotakli dno bazena, ona se potpuno obmotala oko Boove noge“, kazao je otac.

Tada je Boov deda, ne razmišljajući, skočio u bazen i predao dečaka i pitona Boovom ocu, koji je uspeo da ih razdvoji za 15-20 sekundi, jer kako ističe „nisam sitan momak“.

Ben je potom držao pitona nekih 10 minuta, dok je očajnički pokušavao da smiri svoju decu i oca, pre nego što je pustio zmiju.

„Međutim, vratio se na mesto zločina, nevaljalac jedan“, kazao je Ben.

On je za melburnšku radio stanicu rekao i da su pitoni životna činjenica u toj oblasti, koja se nalazi osam sati severno od Sidneja.

„Čujte, ovo je Australija“, zaključio je on.

Izvor: N1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.