Foto:DOMENIC AQUILINA/EPA

Na pitanje novinara da je li reč o zataškavanju, kako to tvrdi opozicija, Plenković je rekao da ne zna i da očekuje od glavnog državnog tužioca da objasni dodatno tu situaciju, preneo je N1 u Hrvatskoj.

U vezi smera kojim želi da ide društvo i država, Vlada je vrlo decidirana i jasna, rekao je Plenković, a ove teme otvorile su se bez ikakvog uticaja bilo koga ko je povezan s njim lično, vođstvom HDZ ili Vladom.

„Treba rasvetliti i raščistiti. Nekada imam utisak da nema toga što se nije dogodilo u hrvatskoj tranziciji, od ekonomije, pa i ovakvih tema, a da se ne vraća na dnevni red baš u naše vreme. I raščistićemo, nemam ja tu nikakvih dilema, naprotiv“, poručio je Plenković.

Državno tužilaštvo (DORH) danas je pokrenulo unutrašnju kontrolu kako bi utvrdilo šta se dogodilo sa spisom curenja informacija o istrazi lanca prostitucije iz 2011. godine.

Namera DORH je da utvrdi šta se dogodilo sa spisom, kako je nestao, da li je reč o nemaru, disciplinskoj odgovornosti ili, eventualno, o krivičnoj odgovornosti ako se utvrdi namera.