Protest podrške porodici Dragičević i u Sarajevu i Mostaru 1Foto: N1

Grupa građana blokirala je oko 19.30 sati saobraćaj na raskrsnici kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Kako javlja reporterka N1, nekoliko stotina građana okupilo se kako bi podržali uhapšene roditelje ubijenog mladića Davida Dragičevića. Nekolicina vozača izašlo je iz automobila kako bi pružili podršku.

Skup je počeo oko 19 sati, a pola sata kasnije, blokiran je saobraćaj. Deo građana u međuvremenu je protest nastavio pred zgradom OHR-a.

Podsećamo, Davor Dragičević i Suzana Radanović jutros su uhapšeni u Banjaluci. Majka ubijenog mladića u međuvremenu je puštena na slobodu dok je Davor Dragičević zadržan u prostorijama MUP-a RS.

Reporterka N1 javlja da policija reguliše saobraćaj i da se protest odvija bez incidenata.

Podrška Banjalučanima iz Mostara

Večeras oko 18 sati na Španskom trgu u Mostaru spontano se okupila veća grupa građana kako bi iskazala podršku građanima Banjaluke koji se danas „sukobljavaju sa političkom represijom“.

Skup je u kratkom roku organizovan preko društvenih mreža, a okupljenima se obratio Muharem Hindić Mušica, Mostarac koji godinama bar jednom sedmično demonstrira na istom ovom mestu, prenosi klix.ba.

Hindić je poručio da je ovo poruka svim građanima, da dignu glas i zaustave ludilo, da se suprostave represiji političke mafije u zemlji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.