Putin ne vidi ništa kompromitujuće u razgovoru Trampa i Zelenskog 1Foto: Beta/AP/Alexei Nikolsky

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je stao u odbranu američkog predsednika Donalda Trampa osumnjičenog da je vršio pritisak na svog ukrajinskog kolegu Volodimira Zelenskog da bi eliminisao svog političkog rivala, i rekao da ne vidi ništa „kompromitujuće“ u njihovom razgovoru.

„Nije bilo ničeg kompromitujućeg u razgovoru između Trampa i Zelenskog“, rekao je Putin o telefonskom razgovoru zbog koga je protiv Trampa pokrenut proces opoziva u američkom Kongresu.

Američki predsednik Donald Tramp je u julu od Zelenskog tražio da „ispita“ njegovog političkog rivala Bajdena jer je kao potpredsednik SAD bio zadužen za Ukrajinu gde je u to vreme njegov sin postao član upravnog odbora tamošnje energetske kompanije.

Objavaljivanje sadržine Trampovog zahteva Zelenskom je Demokratama u Kongresu SAD omogućilo da formalno počnu proceduru za istragu protiv Trampa, koja bi mogla dovesti i do njegovog smenjivanja.

Demokrate tvrde da je Tramp od Zelenskog tražio da pokrene istragu o bivšem potpredsedniku SAD Džou Bajdenu, jednom od favorita za demokratsku nominaciju na izborima naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.