Raste broj migranata utopljenih u brodolomu kod obale Sirije 1Mourners carry a dead body, one of several victims who were on a boat carrying migrants from Lebanon that sank in Syrian waters, in Tripoli, north Lebanon, Sept. 23, 2022. Syria's health minister says several people have been killed from a boat that sank migrants from Lebanon off Syria's coast. The incident is the deadliest since a surging number of Lebanese, Syrians, and Palestinians have tried to flee crisis-hit Lebanon by sea to Europe. (AP Photo/Bilal Hussein)

Najmanje 89 tela izvučeno je iz Sredozemnog mora pošto je pretrpani čamac koji je prevozio migrante potonuo kod obale Sirije, javila je danas zvanična sirijska agencija SANA.

Čamac koji je isplovio iz Libana, potonuo je u četvrtak, a broj nastradalih se stalno povećava kako se nastavlja rad spasilačkih timova.

„Ima 89 mrtvih, 14 osoba je u bolnici, od kojih dvoje u intenzivnoj nezi“, rekao je zvaničnik bolnice u sirijskom lučkom gradu Tartusu.

Nastavlja se potraga jer mnogo ljudi iz čamca nije nađeno, a moguće je da su preživeli.

Po sirijskim vlastima, u čamcu koji je potonuo kod Tartusa, bilo je čak 150 ljudi, uglavnom Libanaca i sirijskih i palestinskiih izbeglica.

Libanska vojska je saopštila da je uhapšen osumnjičeni krijumčar, Libanac koji je priznao da je organizovao putovanje iz Libana za Italiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.