Albanci izveli ples pred šefovima država: Vučićeva reakcija potpuno drugačija od reakcije kosovske predsednice (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/MALTON DIBRA

Samit lidera zemalja članica EU i zemalja Zapadnog Balkana održan je juče u Albaniji, prilikom čega su učesnici usvojili i Deklaraciju.

Glavne teme samita su, podsećamo, bile zajedničko rešavanje posledica ruskog napada na Ukrajinu, intenziviranje političkog angažmana, jačanje sigurnosti i izgradnja otpornosti na spoljno uplitanje, kao i suočavanje s izazovima koje predstavljaju migracije, borba protiv terorizma i organizovanog kriminala, piše Oslobođenje.

Međutim, da reakcije javnosti na ovaj samit ne budu baš samo političke potrudili su se Albanci koji su izveli „Rugovski ples“, što je dio tradicije ovog naroda.

Naime, plesači su performans izveli pred šefovima država EU i Zapadnog Balkana. Ovoj svečanosti prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji, makar se čini na osnovu izgleda lica sa snimka, nije bio baš oduševljen onim što vidi.

Sličnu „facu“ imao je i mađarski premijer Viktor Orban, dok je kosovska predsjednica Vjosa Osmani sa osmiehom na licu ispratila performans albanskih mladića i devojaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.