Američki ambasador u BiH preneo Turkovićevoj: Ne treba nasedati na Dodikove provokacije 1Milorad Dodik Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erikom Nelsonom, koji joj je rekao da ne treba nasedati na provokacije srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Turkovićeva je navela da joj je Nelson preneo da SAD pomno prate situaciju i da ne treba nasedati na provokacije, jer bi to dalje destabilizovalo BiH.

„Potrebno je ostati miran i udružiti progresivne snage kako bi Bosna i Hercegovina izašla jača i prosperitetnija iz ove krize“, rekao je američki ambasador.

Tokom razgovora, ambasador Nelson je još jednom naglasio da SAD ostaju privržene suverenosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, ističući da su apsolutno neprihvatljivi svi pokušaji rušenja postignutog napretka i reformi.

„Dalji razvoj i jačanje funkcionalnosti institucija BiH na temeljima mira iz Dejtonskog mirovnog sporazuma najbolja su garancija sigurnosti i put ka prosperitetu za sve u BiH“, rečeno je nakon sastanka.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.