Bez dogovora na sastanku s partijama u Skupštini Crne Gore 1Foto: Beta/Igor Šljivančanin

Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović izjavila je danas da na sastanku s predsednicima parlamentarnih partija nije bilo dogovora o rešavanju krize u kojoj je Crna Gora.

Đurović je novinarima rekla da je to „žalosno“, apelovala na stranke da se „dođe do nekog rešenja“. Dodala je da bi organizovala još jedan njihov sastanak, „ali ako ćemo na kraju svi ostati zakopani u svojim rovovima onda zaista ne vidim koja je svrha tih sastanaka“.

Stav Demokratske partije socijalista je bio da se povuče izmenjeni Zakon o predsedniku, da se izaberu sudije za Ustavni sud i da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

Predsednica Skupštine je rekla da je „redosled tih zahteva sporan drugim učesnicima u dijalogu“.

Na sastanku u Skupštini Crne Gore bio je predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, a nisu došli lideri Demokratskog fronta i Građanskog pokreta URA, već niži funkcioneri.

Crna Gora je mesecima u dubokoj krizi: Vladi premijera Dritana Abazovića je izglasano nepoverenje, Ustavni sud je u blokadi, parlamentrana većina pokušava da izglasa treću vladu, a opozicija predvođenja Demokratskom partijom socijalista predsednika Mila Đukanovića organizuje masovne proteste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.