Borenović: Dodiku ne zameram što je tražio raspravu o Ukrajini, već što je odustao od nje 1Foto: wikipedia/ European People's Party

Predsednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović izjavio je danas da srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku ne zamera što je tražio da to telo raspravlja i zauzme stav o ukrajinskoj krizi, već što je od toga odustao.

„Ja mu zameram što je bez borbe od toga odustao. On ima i imao je načina da svaku od odluka u vezi sa stavom BiH u UN dovede do izjašnjenja u Predsedništvu, ali je od mogućnosti da stvari tera do kraja, na svoj prevarantski način, odustao“, rekao je Borenović.

Borenović je kazao da je Dodik u Predsedništvu BiH potegao vitalni nacionalni interes oko datuma početka rada carinskog terminala, a sada izbegava raspravu o temi oko koje se trese planeta, prenela je PDP.

„On se jedino prostački hvališe svojom tobožnjom hrabrošću. Neka sada pokaže stav. Ako ne zna procedure i kako dovesti do toga da se na Predsedništvu nešto raspravi, neka nazove (nekadašnje članove Predsedništva BiH, Mladena) Ivanića ili Nebojšu Radmanovića, da mu objasne“, naveo je Borenović.

Dodao je da Dodik vrlo dobro zna te procedure, ali se „pravi naivan“.

„Dobro je da narod vidi kakvu kukavicu i dvoličnjaka ima na jednoj od najodgovornijih pozicija. (Bošnjački i hrvatski član Predsedništva) Šefik Džaferović i Željko Komšić deluju uz njegovu pasivnu podršku, a naš stav je bio i ostao jasan“, naveo je Borenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.