Carinici Severne Makedonije zaplenili 12 kilograma ekstazija na prelazu Tabanovce 1ilustracija Kesica ekstazija Foto: Uprava carine

SKOPLJE, 26. novembra 2022. (Beta) –  Carinska uprava Severne Makedonije saopštila je  danas da je na graničnom prelazu „Tabanovce“ zaplenila 26.000 tableta ekstazija ukupne težine oko 12 kilograma, 84 grama kokaina i 31 gram marihuane, procenjene vrednosti od 200.000 evra.

Ta droga je, precizira se, pronađena 25. novembra u ranim jutarnjim satima na ulazu na granični prelaz Tabanovce iz Srbije, nakon carinske kontrole mobilnim skenerom vozila stranih registarskih oznaka kojim je upravljao makedonski državljanin.

Navodi se da je zaplenjena droga „trebalo da bude distribuirana“ u Sevrrnoj Makedoniji i ističe da su nakon otkrića te droge obavljeni dodatni pretresi na više lokacija u zemlji i da su tužilaštvu podnete je krivične prijave protiv vozača i još dve osobe.

„Istog dana, po izdatim naredbama za pretres kuće i drugih prostorija inspektori Sektora za kontrolu i istrage Uprave carina, u saradnji sa policijom, izvršeni su pretresi na više adresa u Skoplju i Tetovu. Pronađeni su dodatni dokazi i provedene su još dve osobe“, precizira se.

Odeljenje za kontrolu i istrage Carinske uprave Severne Makedonije je, dodaje se, Tužilaštvu za  organizovani  kriminal protv troje uhapšenih podnelo prijavu za krivično delo „neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, psihotropnih supstanci i prekursorija“ i predložilo da im se odredi mera pritvora od 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.