Crna Gora: Sednica Veća za nacionalnu bezbednost nije održana, Krivokapić za sutra zakazao novu 1Foto: BETAPHOTO/VLADA CRNE GORE/BOJANA ČUPIĆ/MO

Sednica Veća za nacionalnu bezbednost danas nije održana, usled nepojavljivanja pet članova Veća, uprkos tome što je održavanje sednice bilo organizovano i prilagođeno obavezama većine članova Veća, saopšteno je iz kabineta predsednika Vlade Zdravka Krivokapića.

Na sednici su se, kako tvrde, pojavili sledeći članovi Veća – premijer Zdravko Krivokapić, kao predsednik Veća, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, i direktor ANB-a Dejan Vukšić.

Kako je Portal RTCG ranije objavio na sjednicu Veća za nacionalnu bezbednost nisu došli potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ministri vanjskih i unutrašnjih poslova Đorđe Radulović i Sergej Sekulović, kao ni šef skupštinskog Odbora za bezbednost Milan Knežević. 

„Nedolaskom pet članova Vijeća onemogućeno je usvajanje izvještaja Međuresorne komisije za analizu rezultata koordinacije i operativne usklađenosti organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i Biroa za operativnu koordinaciju, vezano za događaje na Cetinju od 3. do 5. septembra 2021. godine. Usvajanje tog dokumenta je preduslov za skidanje oznake tajnosti sa izvještaja, čime bi javnost bila upoznata sa sadržajem izvještaja u cjelini“, piše u saopštenju.

U tom smislu, kako su rekli, zabrinjava činjenica da pet članova Veća pokazuju očiglednu neodgovornost, kada je u pitanju razmatranje aktuelne bezbednosne situacije u državi.

„U cilju potpune transparentnosti, već sutra, predsjednik Veća premijer Zdravko Krivokapić zakazaće novu sednicu za 16 časova, sa istim dnevnim redom, sa osnovnim ciljem da građani Crne Gore budu do kraja upoznati sa sadržajem izveštaja“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari