Denis Bećirović napustio TV debatu zato što nije došao Bakir Izetbegović 1Foto: snapshot N1

Na televiziji N1 večeras je trebalo da bude održana debata kandidata za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, međutim kako nije došao Bakir Izetbegović, na samom početku je debatu napustio i Denis Bećirović.

Voditelj Amir Zukić je pozdravio u studiju Mirsada Hadžikadića i Denisa Bećirovića, a kako je ranije kazao u najavi, na debatu nije pristao Bakir Izetbegović.

Prisutni su prvo prokomentarisali Izetbegovićev nedolazak, podsetili se da ni na prethodnim izborima nije hteo učestvovati u debatama, a Bećirović je voditelja pitao i šta mu je Izetbegović odgovorio kao obrazloženje. Zukić mu je odgovorio na to pitanje kazavši kako su iz Izetbegovićevog tima rekli da ima obaveze.

Nakon toga je Bećirović rekao da neće učestvovati u debati dok se ne pojavi Izetbegović te je izašao iz studija.

S obzirom na to da je, kako navode na N1, tokom dana debata promovisana više puta, a u najavnom spotu je naglašeno da Izetbegović neće doći, jasno je da je i sam Bećirović znao tu informaciju. No, odlučio je da dođe i napraviti „predstavu“ za gledaoce.

Voditelj Pressinga opravdano je pokazao ljutnju Bećirovićevim postupkom s obzirom na to da je ovim pokazao nepoštovanje prema gledaocima i Mirsadu Hadžikadiću.

Hadžikadić je nakon Bećirovićevog izlaska prokomentarisao kako mu nije jasno šta se desilo jer su pre ulaska u studio sasvim normalno razgovarali te da nije bilo nikakvih naznaka da će se ovako poneti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.