Eskobar o sastanku sa Đukanovićem: SAD zabrinute zbog ukorenjene korupcije u CG 1Gabrijel Eskobar Foto: Ambasada SAD

Specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Ekobar, tokom sastanka s predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem istako je zabrinutosr Sjedinjenih Američkih drđava zbog ukorenje korupcije u CG, ali i podstakao tu zemlju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu u rešavanju regionalnih izazova.

Đukanović je primio danas Eskobara tokom njegove posete Crnoj Gori, podseća Radio-televizija Crna Gora.

„Na sastanku sa predsednikom Crne Gore, tokom prve posjete Crnoj Gori kao specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar je naglasio zabrinutost Sjedinjenih Američkih Država zbog ukorijenjene korupcije u zemlji i podstakao Crnu Goru da nastavi da igra konstruktivnu ulogu u rješavanju regionalnih izazova“, objavila je američka ambasada na Tviteru.

Ranije je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta da nakon sastanka neće biti izjava za medije, već će biti objavljeno saopštenje za javnost.

Kako je ranije najavljeno Eskobar će se sutra sastati i sa predsednicima Skupštine i Vlade.

Eskobar će se u petak sastati i sa predstavnicima NVO sektora u Crnoj Gori.

Direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković, uoči dolaska zamenika pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju SAD-a Gabrijela Eskobara u Crnu Goru, kazala je za Portal RTCG, da će ukazati na značaj međunarodne saradnje u rešavanju najvažnijih afera korupcije i organizovanog kriminala.