"Fotografija Đukanovića sa škaljarscima loš pokušaj manipulacije Abazovića" 1Abazović pokazuje fotografiju, Foto: Printscreen YouTube/Skupština Crne Gore

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović ocenio je da je pokazivanje fotografije od strane premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića na kojoj je, kako je ustvrdio, predsednik Crne Gore Milo Đukanović sa članovima kriminalnog škaljarskog klana loš pokušaj manipulacije.

„Pokušaji manipulisanja javnošću svakodnevni su Abazovićev manir, videli smo, recimo, juče kako je, želeći da ‘odgovori’ na to što postoje sumnje da je u kontaktu sa jednim od kriminalnih klanova, pokazao fotografiju predsednika Đukanovića, koja je navodno trebalo da upućuje na njegove ‘relacije’ sa tom grupom“, rekao je Bogdanović za agenciju Beta.

On je dodao da je to bio loš pokušaj manipulacije, jer je fotografija nastala 1996. godine.

„U to doba su ti ljudi očito bili jedva punoletni, nekih dvadesetak godina pre prvog pomena kriminalnih klanova, pri čemu se jasno vidi da su oni za različitim stolom u odnosu na Djukanovićev. Kako se ispostavilo – u pitanju je bila grupa mladića koji su izrazili želju da se fotografišu sa tadašnjim premijerom“, rekao je Bogdanović.

Predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović danas je na sednici Odbora za bezbednost i odbranu pokazao fotografiju na kojoj je, kako tvrdi, predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Djukanović s pripadnicima „škaljarskog kriminalnog klana“.

„Reći ću vam imena i prezimena: Ovo (s Đukanovićem) je Zoran Mrvaljević zvani ‘Mrva’ i drugi gospodin koji nije medju živima. Sačekajte foto-sešn. Znajte da ima popa i nad popom“, rekao je Abazović.

Bogdanović je dodao da se, kao i uvek sa Abazovićevim spinovima, njemu sve vratilo kao bumerang.

„Jer, sada je ključno pitanje odakle njemu ta fotografija. Od Djukanovića sigurno nije, pa je samo dodatno na sebe navukao sumnju da zaista ima komunikaciju sa jednim od klanova čiji su ga članovi nebrojeno puta hvalili na SKY aplikaciji, aludirajući na to da on čini njihov položaj povoljnijim“, kazao je Bogdanović.

On je ocenio da je u Crnoj Gori na snazi već dve godine potpuno urušavanje sistema, koje bi moglo imati dalekosežne negativne posledice.

„Danas imamo situaciju u kojoj odlazeći premijer Abazović, koji je već dva meseca bez legitimiteta, uzurpira funkciju, a kako na videlo počinju izlaziti afere njegovih funkcionera, koje bi mogle voditi i do njega, on nekontrolisano smenjuje svakoga ko se želi baviti tim pitanjima“, ocenio je on.

„Postoji samo jedan izlaz iz sadašnje situacije, a to su vanredni izbori. Sve drugo je dodatno mrcvarenje, i gradjana i sistema. Crna Gora već dve godine debelo ispašta i vreme je da se to završi“, kazao je on.

On je rekao da ipak veruje da će inicijativa za skraćenje mandata parlamentu ipak dobiti podršku parlamenta i dodao da mandat za sastav nove vlade nije mogao biti poveren poslaniku i bivšem diplomati Miodragu Lekiću jer je to protivno Ustavu.

Predsednik Crne Gore Milo Djukanović najavio je mogućnost da će ponoviti predlog o skraćenju mandata parlamentu i nakon što nedavno skupštinska većina nije njegov predlog uvrstila u dnevni red.

Djukanović je odbio da prihvati da bivši diplomata Miodrag Lekić bude mandatar, a skupštini je dostavio predlog da se skrati mandat poslanicima. Abazovićevoj Vladi je izglasano nepoverenje 19. avgusta.

Bogdanović je kazao i da očekuje dobar rezultat na lokalnim izborima koji se održavaju 23. oktobra u Podgorici i još 13 opština.

„Naročito ako govorimo o ključnim, najvećim gradovima, kao što su Podgorica, Bar ili Bijelo Polje. U svim tim sredinama se radilo odgovorno, tako da su rezultati najbolja preporuka uoči izbora. To se ne bi moglo reći za naše oponente, koji su potpuno unazadili sredine u kojima su vršili lokalnu vlast“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.