Gradonačelnik Banjaluke: Zbog projekata nije dobra odluka o prekidu odnosa sa američkom ambasadom 1foto wikipedia

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je da nije dobra odluka Vlade Republike Srpske da se prekinu odnosi sa američkom i britanskom ambasadom u BiH.

Stanivuković se zahvalio svim donatorima iz međunarodne zajednice, ističući da ne vidi u čemu je problem ako se dijalogom sa međunarodnim partnerima rešavaju projekti, poput Regionalnog stambenog projekta.

Danas su u Banjaluci uručeni ključevi stanova za pedeset porodica u okviru Regionalnog stambenog programa u BiH, u koji je Vlada SAD uložila deset miliona dolara.

Gradonačelnik Banjaluke je ocenio da predstavnici američke ambasade u BiH „imaju suprotne stavove sa interesima srpskog naroda“, dodavši da to ne znači da s njima ne treba da imate diplomatske odnose.

„To je na zadnjem mestu, da se sve, sve iscrpi pre prekidanja odnosa. Novac je dobar kada se ovako iskoristi, ali ima nekih stavova gde se i ne slažemo“, dodao je Stanivuković.

Ceremoniji predaje ključeva stanova za pedeset porodica su, osim gradonačelnika Banjaluke, prisustvovali i predsednik RS Milorad Dodik i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Dodik je izjavio da je odluka Vlade RS o prekidu odnosa sa američkom i britanskom ambasadom u BiH opravdana, optužujuži američkog ambasadora Majkla Marfija i osoblje ambasade SAD u BiH da su „protiv srpskog naroda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.