Gradonačelnik Zagreba: Nije normalno da neke ulice nose imena funkcionera NDH 1Foto: EPA-EFE/ ANTONIO BAT

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević izjavio je danas, komentarišući predložena preimenovanja, da nije normalno da neke ulice u Zagrebu i danas nose imena funkcionera Nezavisne Države Hrvatske.

„Ulice koje su u Zagrebu nazvane po ustašama treba preimenovati, to je civilizacijsko pitanje. Nije normalno da u glavnom gradu budu i dalje ulice koje nose imena ustaša“, rekao je Tomašević na konferenciji za medije, prenosi Hina.

Tomašević je na taj način komentarisao predlog za promenu imena četiri ulice koje se nalaze na području Ivanje Reke, koji je nedavno upućen Gradskoj skupštini.

Radi se o ulicama Filipa Lukasa, Vladimira Arka, Antuna Bonifačića i nadbiskupa Ivana Šarića, a gradonmačelnik Zagreba je najavio da će prihvatiti taj predlog.

Tomašević je rekao da nerado govori o pretnjama smrću, o čemu je sinoć izvestio, i istakao da i njegovi zamenici dobijaju pretnje smrću.

„Činjenica je da se i desnim i levim političarima u Hrvatskoj preti smrću i iznenađen sam da je to vest“, kazao je Tomašević, dodavši da nema telohranitelja, iako ima pravo na to.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.