Grubi Vjosi Osmani: Podržavamo prevazilaženje spora sa Srbijom kroz priznanje Kosova 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Prvi viceprmijer Severne Makedonije Artan Grubi obajvio je da je danas u Skoplju  kosovskoj predsednici Vjosi Osmani pružena podrška za uspešno prevazilaženje spora sa Srbijom kroz dijalog i princip međusobnog priznavanja.

On je to napisao na Fejsbuku (facebook.com/ArtanGrubi) uz fotografije sa sastanka sa Vjosom Osmani u vladi Severne Makedonije i dočeka u parlamentu, gde se obratila poslanicima.

„Izrazili smo naš stav i podršku za uspešno prevazilaženje spora Kosova i Srbije kroz dijalog i princip međusobnog priznavanja, kao što Republika Kosovo podržava naš proces dijaloga sa Republikom Bugarskom i usvajanje ustavnih amandmana. Zajedno moramo da ubrzamo korak ka Evropi!“, napisao je Grubi.

Vicepremijer Severne Makedonije je istakao da je „predsednica Republike Kosovo Vjosa Osmani danas u Sobranju i u Vladi Severne Makedonije dočekana uz visoke državne počasti“.

„U ključnim trenucima za evropsku budućnost naših zemalja više je nego važno jačanje saradnje i konsolidovanje naših akcija na putu ka realizaciji reformi“, napisao je Grubi, koji je visoki funcioner albanske partije DUI, glavnog partnera SDSM u koalicionoj vladi Severne Makedonije.

Kosovska predsednica se u Skoplju srela i sa liderom te partije Alijem Ahmetijem sa kojim je, kako je prenela državna agencija MIA, razgovala o „bilateralnim odnosima dve zemlje, evropskoj perspektivi, dogovoru sa Srbijom i situaciji u regionu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari