Inspekcija: Hotel u Budvi u kom se dogodilo trovanje hranom nije imao odobrenje za rad 1Budva foto: EPA-EFE/Koca Sulejmanovic

Turistička inspekcija počela je pečaćenje hotela „Loza“ u Budvi, koji nema odobrenje za rad, a čijih se 96 gostiju otrovalo hranom, potvrdila je vršilac dužnosti direktora crnogorske Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.

Ona je podsetila da je turističkoj inspekciji ovo osmi put u protekla tri meseca da pečati budvanski hotel „Loza“, a sedmi put je pečat skinut, zbog čega je inspekcija slučaj prijavljivala kotorskom tužilaštvu.

Uprava za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove nakon prijave trovanja izvršila je uzorkovanje iz restorana „Loza“ i zabranila služenje hrane.

Turisti otrovani hranom bili su i smešteni u hotelu „Loza“, ali još nije utvrđeno kako i gde je došlo do trovanja.

Iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje saopštili su da su strani državljani, koji su u subotu imali simptome trovanja u hotelu u Budvi, dobrog zdravstvenog stanja, prenosi N1.

Iz ove ustanove naveli su da je u toku epidemiološko istraživanje, kao i ispitivanje mikrobiološke i fizičko-hemijske ispravnosti uzoraka, te da će javnost o rezultatima biti blagovremeno obaveštena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari