"Izabran sam da branim identitet srpskog naroda": Dodik procenjuje koliko ljudi će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici 1foto: Borislav Ždrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je danas u Banjaluci procenio da predstavnici država „iza kojih stoji pet i po milijardi ljudi“, neće u UN podržati rezoluciju o Srebrenici.

Dodik: Rezoluciju o Srebrenici u UN neće podržati predstavnici država s 5,5 milijardi ljudi

Dodik je tokom posete mestu gde se gradi centralno spomen-obeležje poginulim borcima Vojske RS tokom rata u BiH 1990-ih, ocenio da će ta rezolucija, ako bude doneta, „trajno podeliti BiH“ i pitao: „Šta raditi sa onima koji misle da su Srbi genocidni?“.

„Mi smo pripadnici i potomci jednog svetlog, hrabrog, srpskog naroda koji je izdržao ono što nijedan drugi narod ovde nije“ – kazao je Dodik.

Za sebe je rekao da je „izabran da brani identitet srpskog naroda i da govori, a ne da ćuti“ i naglasio da rezolucija UN o Srebrenici neće biti u školskim programima RS.

Ponovio je da je Srebrenica „podvala“, navodeći da se zločin desio od 11. do 18. jula, a da su potom u njega „utrpali sve što su mogli – i one koji su ranije poginuli i one koji su poginuli u Zenici“ i da su tu „stavili i žive ljude“.

„To govori da je bila podvala, od početka smišljena, jer je trebalo Americi, i nekim drugima, da pravdaju svoje bombradovanje, svoje rano priznanje BiH“ – ocenio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari