Dragan Vasiljkovicfoto EPA-EFE

Kancelarija „Fondacija Kapetan Dragan“ sinoć je otvorena u Banjaluci. Nju je lično otvorio Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, osuđivani ratni zločinac koji je naveo da je primarni cilj Fondacije „pomoć zaboravljenim, utamničenim srpskim herojima koji su po kazamatima širom sveta samo zato što su branili srpske interese, noseći srpsku uniformu i boreći se pod srpskom zastavom“.

Mislimo, rekao je, da je to zločin nad tim ljudima i tu smo da se borimo za njih.

Izrazio je nadu da će građani Banjaluke podržati rad Kancelarije. „Smatram da Srbi koji ne poštuju svoje heroje u zarobljeništvu sigurno ne zaslužuju poštovanje. Verujem da će svi Srbi stati iza ovog projekta i pomoći da ti naši heroji ugledaju slobodu“, rekao je Vasiljković.

Podsećamo Vasiljkovićeva Fondacija pokrenula je nedavno peticiju u Srbiji za pomilovanje Zvezdana Jovanovića  ubice premijera Zorana Đinđića.  Vasiljković je izneo niz optužbi i kleveta na račun medija koji su na negativan način izveštavali o toj peticiji.

Tada se na konferenciji za medije zahvalio „patriotskim medijima“ -Informeru, Pinku i Hepiju, dok je ostale označio kao „izdajnike svoga roda i prodane duše“, koji „dobijaju novac iz Amerike i Evrope“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari