Komšić: Iz Milanovićevog i Dodikovog fašizma očigledna je mržnja prema muslimanima 1Foto: snapshot youtube N1.ba

Suština odnosa Milanovića i Dodika, uključujući i njihovo tajno i polutajno sastajanje, kao i njihovo negiranje genocida u Srebrenici, svodi se na rečenicu koji je danas izgovorio Dodik, kaže Željko Komšić, član Predsedništva BiH, prenose sarajevski mediji.

A Dodik je rekao, dodaje, da postojanje BiH ignoriše da u današnjem svetu hrišćanska i muslimanska populacija nigde ne mogu živeti harmonično, kao i to da Bosna i Hercegovina potvrđuje tu činjenicu da muslimanska i hrišćanska zajednica ne mogu da žive zajedno. Iz te rečenice je provalio je sav neofašizam i neonacizam sa kojim se obračunavamo već godinama.

Druga bitna karakteristika međusobne ljubavi Dodika i Milanovića je očigledna mržnja prema islamu i islamskom svetu, navodi Komšić. Oni muslimane jednostavno doživljavaju kao ljude drugog reda.

“Međutim, Bosna i Hercegovina i njeni ljudi su ispratili mnoge fašiste u istoriji. Bosna i Hercegovina stoji i danas gde je uvek bila sa svim svojim narodima i religijama, i jedino je izvesno da će tako ostati i u budućnosti, zaključio je.

Podsetimo, Dodik je danas na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske a u vezi sa izjašnjavanjem o vitalnom entiteskom interesu koga je Dodik povukao na davanje agermana novom ambasadoru Nemačke u BiH kazao da sledi neka velika borba za očuvanje identiteta malih naroda i samog njihovog postojanja.

“BiH kakvu su danas stvorili stranci mora da nestane. Privid uspeha je samo propagandni trik. Potpuno je fingirana situacija da se beskonačno pregovara, a da se nije postigao ni najmanji rezultat kao dogovor. Zato moramo reći da i danas trpimo i da ćemo znati prepoznati trenutak da promenimo stvari. Bosna i Hercegovina je za nas velika nevolja i regresija”, rekao je Dodik.

Zatim je izneo niz šokantnih poruka koje su ne samo uvredljive već i u potpunosti neutemeljene.

“Postojanje BiH ignoriše da u današnjem svetu hrišćanska i muslimanska populacija nigde ne mogu živeti harmonično. Bosna i Hercegovina potvrđuje tu činjenicu da muslimanska i hrišćanska zajednica ne mogu da žive,” rekao je član Predsedništva države u kojoj su oduvek živele različite veroispovesti i u 21. veku  zastupati teze koje je Evropa napustila u 17. veku.

Pohvalio je Dodik Angelu Merkel za koju je rekao da je tokom njene 16-godišnje vladavine u Nemačkoj, ta država imala balansiran pristup i da nisu osetili da je Nemačka politika uperena protiv RS-a.

“Danas imamo bosanske muslimane članove Bundestaga koji određuje šta je spoljna politika Nemačke u BiH”, požalio se Milorad Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.