Komšić na Manjači: OS BiH pokazuju sposobnost da izvedu velike stvari 1Foto: nap.ba

Naše Odbrambene snage pokazuju da su sposobne da izvedu i velike stvari u otežanim okolnostima. Ne samo kada je reč o situaciji na terenu, nego pre svega kao snage koje imaju manjak političke podrške“, poručio je član Predsedništva BiH Željko Komšić na Manjači, prenosi agencija Patria.

„Cenim da je reč o značajnoj aktivnosti OS BiH. Naravno to uključuje aktivnosti Ministarstva odbrane BiH, ali dominantno OS BiH.

Reč je o ocenjivanju borbene grupe lake pešadije snage bataljona, čime naše Oružane snage treba da potvrde da su potpuno interoperabilne sa tom veličinom jedinice za saradnju i učešće u misijama sa zemljama NATO saveza, po NATO standardima“, poručio je Komšić, koji je prisustvovao drugom danu petodnevne vežbe „Kombinirani napor“ s ciljem ocenjivanja Bataljonske borbene grupe lakog pešaštva OS BiH (BGLP).

„Vojnicima, podoficirima i oficirima koji izvode ovu vežbu, kao i onima koji su ovo sve organizovali, želim uspeh. Poprilično sam siguran da će ishod biti pozitivan, znajući kako naši vojnici rade i deluju, s obzirom na gotovo potpuni izostanak političke podrške u svemu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari