Milanović neće dati saglasnost da se u Hrvatskoj otvori kamp za obuku ukrajinskih vojnika 1foto EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da neće dati saglasnost da se u Hrvatskoj otvori kamp za obuku ukrajinski vojnika, osim ako to dvotrećinskom većinom ne odobre poslanici u Saboru.

„Ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman otišao je u Brisel bez moje saglasnosti i preuzeo u ime Hrvatske kategoričku obavezu, čime je prekršio Ustav. Dosta je odlazaka mini Plenkovićevih ministara u Brisel bez prethodne saglasnosti vrhovnog zapovednika, to tako neće moći“, rekao je Milanović, prenosi N1 Hrvatska.

On je poručio da o otvaranju kampa za obuku ukrajinskih vojnika treba da odlučuje Sabor, pa ako to podrži dve trećine poslanika, on će se saglasiti.

„Imamo posla s običnim seoskim nasilnicima koji nas dovode pred gotov čin. To šalje o Hrvatskoj katastrofalnu sliku, upravo onakvu kakvi su i ljudi koji nas tamo predstavljaju“, kazao je Milanović.

Dodao je da u toj priči Grlić Radman nije niko i ništa, već je bitan premijer Andrej Plenković.

„Otišao je tamo, gurnuo se u prvi red kao mali priglupi štreber i digao prstiće ‘mi ćemo prvi, mi ćemo prvi’. To što su napravila gospoda iz vlade i bez ikakvog dogovora s predsednikom države rekli stav – to neće tako više ići. Neće se nikad naučiti reda jer su nasilnici, ali svaka sila ima kontrasilu“, rekao je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.