Ministar zdravstva Hrvatske: Ne razmišljamo o 'relaksaciji mera' 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Ministar zdravstva Hrvatske, Vili Beroš, izjavio je danas da se ne razmišlja o „relaksiranju epidemioloških mera“ s obzirom na aktuelne brojeve novozaraženih i umrlih od kovida.

„Danas imamo porast broja novih slučajeva u odnosu na pre nedelju dana za 4,43 odsto, i dalje imamo 54 umrla, sve su to veliki brojevi koji meni kao ministru zdravstva ne dozvoljavaju opuštanje“, odgovorio je ministar na pitanje o mogućem popuštanju epidemioloških mjera, s obzirom da je danas Slovenija velikim delom ukinula obavezne kovid potvrde, prenela je agencija HINA.

Beroš je posle sastanka s direktorima bolnica u Ministarstvu zdravstva izjavio da se raspravlja o svim mogućnostima, koje uključuju i „relaksiranje mera“ i drugačiju primenu kovid potvrda, no to u ovom trenutku još nije aktuelno s obzirom da „brojevi i dalje nisu dobri“ – svaki dan je više od 1.000 novozaraženih, svakodnevne su nove hospitalizacije i ljudi umiru.

„Mislim da u u ovom trenutku ne treba pribegavati nekim radikalnim mjerama“, oceni je Beroš dodavši da ni druge zemlje nisu u celosti odustale od kovid potvrda, nego su ih zadržale u zdravstvu i socijali.

Da se situacija i u bolnicama polako smiruje potvrdili su direktorii KBC-a Rijeka i Split, Alen Ružić i Julije Meštrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.