Nastavljaju se burne reakcije zbog odluke FS BiH da igra prijateljsku utakmicu sa Rusijom 1Foto: Shutterstock/Bplanet

Odluka Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FS BIH) da odigra prijateljsku utakmicu sa selekcijom Rusije, koja je pod sankcijama UEFA i FIFA zbog napada na Ukrajinu, ne prestaje da izaziva burne reakcije u javnosti a mediji ocenjuju da je pitanje ko bi uopšte mogao da igra tu utakmicu jer su se i brojni reprezentativci ogradili od meča.

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BIH Fuad Čolpa, koji je juče glasao da se odigra sporna utkamica, danas je promenio mišljenje i najavio da će tražiti razgovor sa predsednikom FS BiH Vicom Zeljkovićem da se meč sa Rusima otkaže.

„Ići ću da razgovaram sa predsednikom (Zeljkovićem), za koga mislim da će imati volje da se utakmica odgodi za neka druga i mirnija vremena, jer UEFA razmatra da se Rusiji skinu sankcije radi žreba Evropskog prvenstva“, kazao je Čolpa za regionalnu N1 televiziju.

On je dodao je glasao da se utakmica odigra „pre nego što je imao vremena da razmisli o svim mogućim implikacijama“, kao i da je bio vođen samo sportskim motivima.

„Bilo je malo vremena. Bilo je sve ishitreno. Ako je greška, ja priznajem da jeste. Ako se većini ljudi ne sviđa, ima onih i kojima se sviđa. Ovo se desilo. Žao mi je što se desilo i sve ću učiniti da se ova odluka promeni“, kazao je Čolpa.

Prema njegovim rečima, svi pripadnici Izvršnog odbora FS BiH iz bošnjačkog naroda već ranije bili su saglasni da se poziv prihvati, dodavši da mu je „tako nešto rekao“ i kolega iz Izvršnog odbora Irfan Durić.

„Ako su svi Bošnjaci za, a i on je bio za to da se odigra utakmica sa Rusijom, onda na indirektan način daje meni pravo i mogućnost da dam saglasnost da se utakmica odigra“, kazao je Čolpa.

Durić je za N1 negirao Čolpine navode.

Navijačka grupacija reprezentacije BiH „Fanatikosi“ su danas na svojim službenim stranicama i na društvenim mrežama postavili fotografiju na kojoj su jasno pozvali na bojkot utakmice između Rusije i BiH.

Utakmica između Rusije i BiH bi se trebalo da se odigra u Sankt Peterburgu 19. novembra, odnosno dan pre početka Svetskog prvenstva u Kataru.

Brojni bosansko-hercegovački reprezentativci ogradili su se od ovog poteza FS BiH, pa mediji ocenjuju da se postavlja pitanje ko bi mogao uopšte da igra tu utakmicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari