"Nismo izgubili nijednog prijatelja, stajali smo sami nasuprot Rusije i Srbije koja je pretila ratom": Suljagić o izglasavanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici 1Foto: BETAPHOTO AP Photo/Armin Durgut

Juče u Njujorku nismo stekli nijednog neprijatelja kojeg već nismo imali, ocenio je Emir Suljagić izglasavanje u UN Rezolucije o Srebrenici, kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici.

Nismo izgubili nijednog prijatelja kojeg smo imali, naveo je Suljagić u objavi na mreži X.

„Stajali smo sami nasuprot Rusije, koja je otvoreno zastrašivala zemlje članice, Kine koja je to radila malo manje otvoreno i Srbije koja je pretila ratom. Jedna mala Bosna i Hercegovina. Bili smo efikasni, racionalni i pametni. Bez viška entuzijazma“, napisao je Suljagić.

Podsetimo, juče je u Generalnoj skupštini UN sa 84 glasa za, 19 protiv i 68 uzdržanih, usvojena Rezolucija o Srebrenici, kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici.

Protiv su bile delegacije Antigve, Belorusije, Kine, Komora, Kube, Severne Koreje, DR Konga, Eritreje, Dominike, Esvatinija, Grenade, Mađarske, Malija, Naurua, Nikaragve, Rusije, Sao Toma i Principea, Srbije i Sirije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari