"Novi snimci sa Kosova zatresli Srbiju": Kako regionalni mediji pišu o snimcima koje je kosovska policija objavila 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Ministar unutrašnjih poslova Republike Kosovo Dželal Svečlja rekao je danas da je nedavni teroristički napad Srbije imao za cilj aneksiju severa Kosova. Prema njegovim rečima, kroz zaplenjene snimke koji su zabeleženi dronovima vidi se da su pripreme za napad vršene u Srbiji.

Kao i do sada, regionalni mediji ispratili su dešavanja u realnom vremenu.

„Danas ćemo detaljno videti ne samo teroristički napad na Banjsku već i pripreme ove grupe u trenažnim centrima Srbije. Na ovoj obuci su učestvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i načelnik Komande Kopnene vojske Milan Mojsilović. Vučić je pokušao da sakrije činjenicu da je Srbija umešana u organizaciju ovog napada, rekao je kosovski ministar povodom javne prezentacije zaplijenjenih snimaka“, a prenela Slobodna Bosna.

Oni dodaju da su treninzi održani na Kopaoniku, na imanju Milana Radoičića.

Sarajevsko Oslobođenje se nadovezuje pišući:

„Direktor kosovske policije Gazmend Hodža rekao je da se grupa koja je 24. septembra napala kosovsku policiju u Banjskoj duže vreme pripremala u Srbiji i da je vežbala u prostoru hotela Grej na Kopaoniku, koji je u vlasništvu Milana Radoičića, a da je vežbala i na poligonu Pasuljanske livade“.

Portal Klix podseća da su predstavnici kosovskih vlasti u više navrata označili Milana Radoičića kao jednog od vođa kriminalne grupe koja je umešana u ubistvo Olivera Ivanovića, a tvrdili su i da je umešan u oružani sukob u selu Banjska.

„Objavljen je i snimak iz manastira, na kome se, kako tvrde, nalazi on, u uniformi i sa oružjem“, dodaje Klix.

Zagrebački Indeks piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio u videoobraćanju na Instagram stranici da će u roku od 24 sata javnost videti dokaze o „zverskom ubijanju najmanje jednog Srbina“ na Kosovu.

„U roku od 24 sata ćete to moći čuti i videti, imamo iskaze očevidaca, koji su bili na licu mesta i videli kako je najmanje jedan čovek ubijen zverski. Srbija se neće umiriti dok se ne sazna puna istina jer životi Srba ne vrede manje od života drugih, rekao je Vučić“, prenosi ovaj zagrebački portal.

Podgorička Antena M piše da je Hodža kazao kako je Srbija toj grupi stavila na raspolaganje logistiku i infrastrukturu.

„Vojne vežbe su održane na jednom od najvećih vojnih poligona u Srbiji, najmanje četiri dana pre napada na Banjsku, rekao je Hodža“, prenosi Antena M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari