Olujni vetar na crnogorskom primorju napravio štetu 1Ilustracija Foto: pixabay /Hans

Jak olujni vetar napravio je večeras materijalnu štetu u Budvi, izazvao probleme u saobraćaju i u napajanju električnom energijom u Ulcinju, Herceg Novom i drugim primorskim mestima.

Policija je večeras zatvorila put Budva – Kotor kroz tunel Mogren, zbog toga što je na magistralu pao kran na kolovoz.

Iz Auto-moto saveza Crne Gore medijima je saopšteno da saobraćaj ka Kotoru preusmeren preko brda Topliš.

Jak olujni vetar odneo je krov Srednje mešovite škole „Danilo Kiš“ u Budvi, prevrnuo kamion na obilaznici u tom gradu, polomio više stabala, deo ulične rasvete, na pojedinim objektima za stanovanje i vozilima, javio je reporter Vijesti iz Budve.

Policija u Budvi je apelovala na građane da ostanu u domovima.

Jak vetar, od oko 70 kilometara na sat, izazvao je probleme i u Herceg Novom, gde je deo grada ostao bez struje, prenela je lokalna RTHN (Radio Televizija Herceg Novi).

Gradske službe uklanjaju oboreno drveće koje ometa saobraćaj, a oborena stabla su oštetila pojedina vozila.

Bez struje su potrošači dela Igala, Njivica, Žvinja, Zelenike i deo rivijere, kao i opština Ulcinj, zbog kvara na dalekovodu, potvrđeno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

CEDS je ranije danas izdao upozorenje na mogućnost nestabilnog napajanja zbog olujnog vetra u primorskim opštinama. Iz te kompanije naveli su da je napajanje električnom energijom nestabilno i u Baošićima, Morinju, Kumboru, Miločeru, na poluostrvu Luštica.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZMHS) najavio je za danas i sutra narandžasti meteoalarm na celoj teritoriji Crne Gore, i udare vetra od preko 17 m/s (50 km/h).

Olujno nevreme danas je zahvatilo Srbiju i Hrvatsku, a crveni meteo alarm proglašen i na gotovo celoj hrvatskoj obali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.