"Nacionalistički političari poput Čovića i hrvatskog predsednika Milanovića pokušavaju da zabiju sekiru u BiH!" 1Foto: EPA-EFE/Alberto Peña

Zastupnik CDU-a u nemačkom Bundestagu Mihael Brand kazao je da je akcija Kristijana Šmita neposredno pred izbore nanela ozbiljnu štetu čime je on uveliko izgubio poverenje.

„Bosna i Hercegovina ne sme postati igraonica opasnih nacionalista koji odavno žele da unište ovu lepu zemlju“, rekao je.

Dodao je da su sigurnost, vladavina prava i demokratija vrednosti na koje se mnogi obični građani BiH zalažu i oslanjaju na podršku Evrope, a protiv korumpiranih „elita“ koje ne misle na svoj narod, već na svoj džep.

Berlin mora odigrati znatno aktivniju ulogu u stavljanju znaka stop za nacionaliste, pogotovo jer oni ugrožavaju i našu stabilnost. Ovo je igra s vatrom. Ne diplomatske reči, već aktivna akcija“, kazao je.

"Nacionalistički političari poput Čovića i hrvatskog predsednika Milanovića pokušavaju da zabiju sekiru u BiH!" 2
Foto: snapshot Facebook

„Između nacionaliste Dodika i predsednika Srbije Vučića odavno postoji za rat spremna osovina prema diktatoru Putinu u Moskvi“, istakao je.

On smatra da čak i nacionalistički političari poput Čovića i hrvatskog predsednika Milanovića neodgovorno dižu tenzije i „pokušavaju sekiru zabiti u BiH“.

„Šmitova akcija neposredno pre izbora nanela je ozbiljnu štetu, i time je uveliko izgubio poverenje“, rekao je.

Istakao je da je sada važno ne voditi huškačku politiku nego braniti demokratske principe u BiH.

„Jedan čovek, jedan glas, jedinstvena Bosna“, zaključio je Brand.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.