Pitanja sa "prijemnog" za čistačice na Univerzitetu u Slavonskom Brodu: U kom pravcu se kreće dim iz lokomotive? 1Foto: Printscreen/SCRIBD

Univerzitet u Slavonskom Brodu je u junu raspisao konkurs za radno mesto čistačice.

Tražili su tri lica na određeno vreme, u trajanju od 36 meseci na puno radno vreme. Kako piše SBplus, na konkurs se prijavilo više od trideset kandidata, pa je Univerzitet uveo pismeni test pre nego što su kandidati mogli da prisustvuju razgovoru za posao.

Test se sastojao od 20 pitanja, a nakon što su zamoljeni da ukratko napišu šta ih je motivisalo da se prijave na konkurs, morali su da odgovore na pitanja. Neki su se odnosili na osnovne podatke o Univerzitetu, neki na posao domara, a neki su, izgleda, ispitivali nivo inteligencije kandidata, piše IndexHR.

Ovo su pitanja:

1. Napisati pun naziv Univerziteta i adresu sedišta Univerziteta.

2. Napišite aktivnosti koje obavlja čistačica na Univerzitetu.

3. Na kraju čišćenja učionice primetili ste da je nakon predavanja ostao uključen projektor kojim se projektuje slika na zidu. Ako ste sami u zgradi, šta ćete da radite, a s obzirom da projektor nema prekidač za gašenje?

4. Koja vrsta podne obloge zahteva najviše vremena za održavanje čistoće? Pločice, parket, tepih ili laminat?

5. Navedite najmanje tri različite grupe poslova koje domaćica obavlja svakodnevno.

6. Da li treba da imaju šifru za alarmni sistem u zgradi Rektorata Univerziteta: spremačica, domar, rektor, spremačica i domar ili sve navedeno?

7. Radno vreme spremačica na Univerzitetu je organizovano u smenama. Početak radnog vremena 1. smene je u 06.00 časova, a završetak radnog vremena 2. smene je u 20.00 časova. Da li prihvatate takav raspored rada?

8. Trebaju li domaćice upozoravati studente na obavezu nošenja papuča na Univerzitetu u Slavonskom Brodu?

9. Univerzitet u Slavonskom Brodu svoju delatnost obavlja na više lokacija, i to: manje od 4 lokacije; od 5 do 7 lokacija; na više od 7 lokacija.

10. Domar na Univerzitetu u Slavonskom Brodu ne smije obavljati nikakve zahvate na: vodovodnim instalacijama; električne instalacije; gasne instalacije; ni na jednoj od navedenih instalacija?

11. Univerzitet u Slavonskom Brodu osnovan je Zakonom o osnivanju Univerziteta u Slavonskom Brodu („Narodne novine“, br. 110/15) koji je donio Hrvatski sabor. Navesti ko je i kada (datum) donio Zakon o osnivanju Univerziteta u Slavonskom Brodu („Narodne novine“, br. 110/15).

12. Navedite datum (dan i godina) kada je Univerzitet u Slavonskom Brodu počeo sa radom.

13. Navesti ko je na čelu Univerziteta u Slavonskom Brodu (naziv radnog mjesta).

14. Navedite sastavnice Univerziteta u Slavonskom Brodu.

15. Tokom večernjeg pregleda pre zaključavanja zgrade primetili ste da su u jednoj od kancelarija ostavljeni upaljeni električni grejač i svetlo. Šta ćeš ti uraditi?

16. Koji posao čišćenja se obavlja najređe tokom godine? Usisavanje podnih obloga; pranje podova u sanitarnom prostoru; pranje prozora ili pranje zidova u laboratoriji mašinom za pranje pod visokim pritiskom?

17.-19. Slikovni zadaci (pogledajte PDF dokument)

20. Električni voz se kreće na jug brzinom od 200 kilometara na čas. Vetar duva severni, brzinom od 150 kilometara na sat. U kom pravcu se kreće dim iz lokomotive? Ka severu; na zapadu; ni u kom pravcu; jug?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.