Plenković na sudu: Premijer Hrvatske na ročištu kao žrtva-svedok... 1 EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Predsednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas će biti saslušan na Općinskom sudu u Sisku kao svedok-žrtva na suđenju Đuri Čehuliću, optuženom da mu je javno pretio 2020. godine, nakon što je Danijel Bezuk pucao na zgradu Vlade i ranio policajca na Markovom trgu.

Suđenje u kojem će predsednik Vlade RH biti saslušan kao žrtva-svedok u predmetu za krivično delo pretnje na sudu u Sisku počet će u 9 sati, potvrđeno je Hini iz Vlade.

Policija je Čehulića uhapsila u oktobru 2020. zbog pretnji hrvatskom premijeru. Tada je otkriveno da je komšija i prijatelj porodice mladića koji se nekoliko dana ranije ubio nedaleko od Banskih dvora nakon neviđenog napada u kojem je pucao iz automatske puške na zgradu Vlade Republike Hrvatske i na ulazu ranio policajca.

Kako se navodi u policijskom izveštaju, Čehulić je posle Bezukovog napada u više navrata u javnosti rekao da je Bezuk hteo da ubije premijera, kao i da je to trebalo da prepusti njemu i njegovom ocu, a naveo je i da je lično maštao o ubistvu Plenkovića.

Policija je prilikom pretresa njegove kuće pronašla i oduzela više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija, a prijavljen je i za nedozvoljeno držanje oružja.

Tokom istrage uhapšen je i Bezukov otac, gde je policija pronašla puške sa optičkim nišanima i prigušivačima i više od hiljadu komada razne municije, prenosi Slobosna Bosna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.