Prikuplja se novac za novu slikovnicu o deci sa gej roditeljima 1foto: Shutterstock/Zakharova_Elena

Hrvatsko Udruženje Dugine porodice saopštilo je da je u prva dva dana kampanje prikupljanja novca za treću slikovnicu o deci istopolnih roditelja prikupilo skoro 50 odsto ciljnog iznosa, navodeći da je cilj jačanje društvene integracije, prihvatanje LGBT+ roditelja i poštovanje različitosti, piše Hina, a prenosi Index.hr.

U novoj priči iz serije Moja duga porodica, devojčica Ana i njena dva tate posećuju baku i deku koji žive u planini, dok Roko i njene dve mame posećuju njenog dedu koji radi na svetioniku na ostrvu.

Slikovnica najavljena povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije dotiče se tema zajedničkih za sve porodice, kao što su odlazak na izlet ili boravak u prirodi, dok su nove teme vezane za decu i odrastanje, kao što su strahovi, nova prijateljstva i prve simpatije.

Treći deo ilustrovao je akademski slikar Ivan Oštarčević, a namenjen je starijoj starosnoj grupi, dok će za predškolce roditelji moći da pročitaju proširenu priču autorke, dramaturginje Sunčice Sodar, saopštilo je danas to udruženje.

Treću slikovnicu žele da besplatno stave na raspolaganje svima koji je žele, a cilj im je da donacijama građana prikupe 3.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari