Pupovac: Olako se poseže za četnicima i ustašama, treba se čuvati reči koje vode ka ratnom iskustvu 1Foto: Beta/HINA/Mladen Volaric

Predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) u Hrvatskoj Milorad Pupovac ocenio je da se u poslednje vreme olako poseže za četnicima u Hrvatskoj, ili ustašama u Srbiji i istakao da to „nije najzdravija retorika“.

„Nije ni najbolja u aktuelnom stanju hrvatsko-srpskih odnosa, a nije ni najpravednija prema brojnim ljudima koji s ustašama ne žele da imaju ništa, koji osećaju prezir prema ustašama i njihovom zločinačkom tragu“, kazao je Pupovac za list Politika.

Ocenio je da se u današnje vreme olako koriste pojedine reči i da se olako sudi drugima i naglasio da bi se trebalo „čuvati reči koje vode prema ratnom iskustvu“.

„Pouzdano znamo da smo jedni drugima krivi, pouzdano znamo da jedni na druge treba da kidišemo, a ne znamo još uvek kako da se okrenemo oko sebe i pogledamo da nije možda neko sa strane zakuvao tu paklenu čorbu takmičenja u tome koje veća žrtva“, naglasio je Pupovac.

Istakao je i da ne bi smelo da postoji vreme u kojem predsednik Srbije ne bi mogao da poseti Jasenovac, kao što ne bi smelo da postoji vreme u kojem predsednik Srbije ili Srpske ne bi mogao da poseti Srebrenicu, ili predsednik Vlade Hrvatske crkvu u Glini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.