Ruskinja i Ukrajinac venčali se u Podgorici: Ljubav jača od rata 1Autor: Freeimages/Søren Follmann

Dvadesetpetogodišnji Ukrajinac i devetnaestogodišnja Ruskinja upoznali su se u Sevastopolju, a venčali juče u Podgorici. U tada već okupiranoj Ukrajini pre nekoliko meseci Ilija Kudrijacev i Marija Solovjeva nisu ni slutili da će večnu ljubav jedno drugom obećati u glavnom gradu Crne Gore.

Kako izveštavaju podgoričke Vijesti, kum je bio Banjalučanin Nedeljko Radišić u čijem apartmanu u Sutomoru mladenci borave. Kuma Ukrajinka ranije je rezervisala boravak u Radišićevim apartmanima. Došla je sa decom, jer je suprug morao ostati u Ukrajini.

’’Ilija živi u Sevastopolju, ja sam došla u taj grad u trenutku kada je Ukrajina već bila okupirana. Tamo smo se i upoznali. Nismo očekivali da ćemo se venčati u Podgorici. Srećni smo što brak možemo sklopiti u miru ovde, gde možemo biti opušteni i spokojni, relaksirani od svih drugih političkih događaja’’, kazala je Marija Solovjeva.

Da li će Crna Gora i postati njihov dom, još nijesu sigurni.

’’Srećan sam što su Rusi i Ukrajinci zajedno, svima je teško što je ovakvo stanje u susjednim zemljama i što se ovo desilo. Kod mene boravi još jedan par, ali za sada ne planiraju vjenčanje. Ovo je za mene velika sreća, jer su ovakvi događaji i poruke koje oni šalju jako bitne za sve ljude u ovakvom vremenu”, kazao je kum Radišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.