Hrvatski novinar Vladimir Matijanić sahranjen je danas na splitskom gradskom groblju Lovrinac, a uz članove porodice i prijatelje ispratile su ga brojne kolege, novinari raznih redakcija i političari.

Matijanić je umro 5. avgusta od posledica kovida 19, što je izazvalo veliku pažnju javnosti nakon što je njegova partnerka Andrea Topić objavila da lekari u splitskoj bolnici i hitna pomoć nisu želeli da mu pomognu iako je imao niz komorbiditeta. Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdile okolnosti njegove smrti.

Na sahrani su, među ostalima, bili gradonačelnik Splita Ivica Puljak i njegov zamenik Bojan Ivošević, poslanici u saboru Hrvatske Arsen Bauk i Sandra Benčić, gradonačelnica Supetra Ivana Marković i bivša direktorka Drame HNK Split Marina Vujčić, javila je agnencija Hina,

Matijanića su ispratili i zamenica Županijskog državnog tužilaštva (ŽDO) Rene Laura, čelnici splitskog odbora Socijaldemokratske partije, novinarka HRTa i predsednica Europske federacije novinara Maja Sever, novinari Indexa, predstavnici Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Matijanić je kao tokom novinarske karijere otkrio brojne afere, bio je jedan od najboljih hrvatskih istraživačkih novinara i analitičara.

Karijeru je započeo u Slobodnoj Dalmaciji, nastavio u nedeljniku Feral Tribjun, pa ponovno u Slobodnoj Dalmaciji, a poslednjih godina radio je na portalu Index.

Autor je knjige „Kerum i propadanje Splita“ i dobitnik nagrade HND „Marija Jurić Zagorka“ za internetsko novinarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.