Šarović: Aktuelna vlast odgovorna što je RS postala utočište opasnim kriminalnim grupama 1Foto: EPA/NED ALLEY NORWAY OUT

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da je vlast u Republici Srpskoj odgovorna što je ovaj BH entitet postao utočište opasnim kriminalnim grupama.

„Ovih dana možemo da čujemo da su neki pojedinci, koji se povezuju sa planovima protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića boravili i u Srpskoj“, kazao je Šarović.

On je vlastima u RS postavio pitanje – „da li se tako čuvaju iskreni i pravi prijatelji, koji su svih ovih godina nesebično štitili i pomagali Republiku Srpsku i njen narod, kao što je to radio predsednik Srbije Aleksandar Vučić?“.

Prema njegovim rečima, „dok se ozbiljne zemlje, poput Srbije, u ovim turbulentim vremenima pripremaju za predstojeće izazove i pitanjem kako obezbediti što bolji ekonomski položaj za svoju zemlju i građane, vlast u Republici Srpskoj godinama ‘mlati praznu slamu'“.

„Da li se neko od njih zapita šta je vlast Republike Srpske uradila dobro za narod u poslednjoj, ne godini, već deceniji, osim što je produkovala ili učestvovala u produkovanim krizama iz kojih smo izlazili sve slabiji i politički i ekonomski“, ocenio je Šarović, saopšteno je iz SDS-a.

Još je kazao da je aktuelna vlast „izolovala Republiku Srpsku od svih, osim sebe i nekoliko njima povlaštenih tajkuna“, dodavši da je RS danas na samom dnu, po svim ekonomskim parametrima, ali je u vrhu po kriminalu.

„Ova garnitura ljudi na vlasti najlošija od postanka Republike Srpske, jer su svojim avanturističkim potezima doveli u pitanje opstanak Republike Srpske ovakve kakvu nam je Dejton dao“, istakao je Šarović.

Zaključio je da došlo vreme da „narod kazni one koji su od Republike Srpske napravili siromašnu i kriminalnu zemlju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.